90 дела в Родопите за нощния труд на полицаите!

90 дела в Родопите за нощния труд на полицаите!

Чака се тълкувателно решение от ВКС 24rodopi.bg/Регион Около 90 дела срещу МВР, отнасящи се до нощния труд на полицаите в Родопите, са вече в Окръжн

Чака се тълкувателно решение от ВКС

24rodopi.bg/Регион

Около 90 дела срещу МВР, отнасящи се до нощния труд на полицаите в Родопите, са вече в Окръжните съдилища. Към момента пък се изчаква тълкувателно решение от страна на Върховния съд, за да стартират.

Това съобщи за 24rodopi.com Михаил Узунов от синдикалното сдружение „Защита“.

Над 30 са делата в Окръжния съд в Кърджали, останалите са в Смолян, пък посочиха служители в системата от региона. Болшинството от тях са спечелени в районните съдилища. Те са заведени главно от униформени от „Гранична полиция“ и „Национална полиция“ за полагащите им се средства за нощен труд, осигуряване на храна и тонизиращи напитки. Претендираните искове на служителите са между 510 и 2500-3000 лева за дежурствата в период от 3 години назад.

„Вече има тълкувателно решение от страна на европейския съд“, посочиха пред наш екип запознати.

„Подобен род дела стартираха още през 2019 година. Продължават и до днес. Всички те се печелят в някои от съдилищата, в други обаче не, като поради тази причина трябваше да се произнесе и европейски съд“, допълни още Узунов.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0