9 стават зоните за платено паркиране!

9 стават зоните за платено паркиране!

24rodopi.bg/Общество Нови улици ще влязат в обхвата на „Синята зона“ в Кърджали. Предстои допълнителните платени паркоместа да бъдат гласувани от общ

24rodopi.bg/Общество

Нови улици ще влязат в обхвата на „Синята зона“ в Кърджали. Предстои допълнителните платени паркоместа да бъдат гласувани от общинските съветници на сесията на разпоредителния орган в края на май.

Както 24rodopi.com вече писа, предстои включване и на междублоковите улици в централната градска част в „Синята зона“. Това се направи по молба на живеещите, за които паркирането вече е огромен проблем. Уличките се оказаха задръстени от автомобили, заради водачи, които искат да спестят от плащане на определените паркоместа. Собствениците на жилища в тези кооперации пък ще могат да се възползват от годишния абонамент.

Новите улици са част от изготвените изменения в Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на общината.

По този начин платените зони стават девет.

Към момента броят на паркоместата е 530. Около 1000-1200 лева е средният приход на ден от платеното паркиране. По около 20 скоби пък се поставят дневно на нарушители.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0