9 вещи лица и 4-ма свидетели пред съда в дело №3 „Местан – Ахмед“

9 вещи лица и 4-ма свидетели пред съда в дело №3 „Местан – Ахмед“

13 души предстои да се изправят пред състав на Окръжния съд в Кърджали в хода на третия етап на делото за смъртта на бебето при тежката катастрофа кра

13 души предстои да се изправят пред състав на Окръжния съд в Кърджали в хода на третия етап на делото за смъртта на бебето при тежката катастрофа край Загорско. Заседанието е насрочено за 20 септември от 10 часа.

Очаква се да бъдат разпитани четирима свидетели и 9 вещи лица, научи 24rodopi.com.

Припомняме, че обвиняеми за причиняване на смърт по непредпазливост са политикът Лютви Местан и бащата на загиналото детенце-Юсеин Ахмед.

Тежкият инцидент стана на главния път между Кърджали и „Маказа“ на 14 април 2019 година. Автомобилите на Местан и семейство Ахмед се сблъскаха при опит на политика да се включи в движението от разклона за Загорско.

Първите две заседания се проведоха в два последователни дни през месец май. Тогава бяха разпитани над 20 души. Следващото трябваше да се проведе в началото на юли, но поради заболяване на Лютви Местан, съдът насрочи друга дата през септември.

След заседанията през пролетта Лютви Местан обвини Агенция „Пътна инфраструктура“ за инцидента поради изтъркана маркировка, както и бащата на детето, който е шофирал с над допустимата скорост. Прокуратурата пък обвинява Местан, че не е спрял на знак „Стоп“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0