85 екипажа участват в 7-мия Офроуд фест`Кърджали

85 екипажа участват в 7-мия Офроуд фест`Кърджали

85 екипажа от Гърция, Казахстан, Полша, Гърция и България участват в седмото поредно издание на офроуд фест Кърджали. Състезанието се п

85 екипажа от Гърция, Казахстан, Полша, Гърция и България участват в седмото поредно издание на офроуд фест Кърджали. Състезанието се провежда под егидата на община Кърджали и запаления по офроуда кмет на града д-р инж. Хасан Азис.

Традиционно тежкото трасе, сега с дължина 500 км, предложи красиви и технични участъци на състезателите от професионалните и любителски категории, пише за първия ден на състезанието Еurica. Надпреварата бе отложена за октомври от март поради пандемията от коронавирус и премина при стриктно спазване на мерките за безопасност, наложени от Министерство на здравеопазването.

От предварително подалите заявки 135 екипажа,  в момента участниците са 85, заяви пред медиите организаторът на проявата Тодор Христов.  Само два екипажа от Гърция, при записани 18, са се престрашили да се включат в започналата днес надпревара. Заради пандемията  отказ от състезанието са направили и 25 екипажа от Румъния и 14 от Турция.

Състезанието продължава и днес на трасето край Сипей, а от 14.00 часа на брега на Водното огледало в Кърджали.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0