81 грамоти за пълните отличници и… старт на ваканцията

81 грамоти за пълните отличници и… старт на ваканцията

Приключи учебната година и за учениците от 7 до 11 клас в СУ "Петко Рачов Славейков". По техните собствени думи те са последните, останали в у

Приключи учебната година и за учениците от 7 до 11 клас в СУ „Петко Рачов Славейков“. По техните собствени думи те са последните, останали в училище, време е да кажат „Здравей, ваканция!“. Тържеството бе организирано от Ученическия парламент с председател Деница Георгиева от 10 клас. Самата тя отново се изяви като водеща заедно със съученика си Димо Костов. Двамата изпробваха този тандем преди две седмици на завършването на по-малките от 4 до 6 клас.

81 грамоти за пълен отличен успех разписа и връчи директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров. Той дори се пошегува, че има много сърдити ученици с по една петица в годишния си успех. Но правилото си е правило и равнопоставеност трябва да има. Багдасаров поздрави седмокласниците за доброто представяне на националното външно оценяване и пожела на всички слънчево лято, в което да успеят да осъществят своите надежди. Наградите за отличниците включват и прясно отпечатаната книга „ИСТОРИЯ за историята на Школа ИстОрика“ /луксозно издание/, която получи своята премиера на днешното тържество. Учениците от самата „ИстОрика“ получиха колективна награда за участие в националната ученическа конференция „Личности и събития от Възраждането и първо място на национална ученическа конференция. Другите колективни награди бяха за футбол от ученическата надпревара във всеки випуск, както и за самия Ученически парламент за цялостната му дейност, която тази година бе оценена и от кмета на Община Кърджали с плакет за 24 май.


Проведената миналата година изключително успешна благотворителна кампания за продажба на домашно приготвена лимонада и даряване на приходите за лечение на болно дете вдъхнови учениците от УП да направят същата инициатива и тази година. От ранна утрин Даниела Караиванова от 10г и Виктория Арсова от 11в клас подготвят продуктите и разхлаждат със здравословна напитка сгорещените учители и ученици. За своя принос всеки, закупил чаша домашна лимонада, получи картонче за своето дарение с логото на кампанията „Лимони + обич = добра лимонада“. В крайна сметка след тържеството рекапитулацията показа приход от 459 лева. Акцията ще продължи и в петък, когато учителите на СУ „Петко Рачов Славейков“ имат педагогически съвет. Събраната от двата дни сума ще бъде предоставена на родителите на петокласника, който има нужда от лечение в чужбина и за когото бяха и приходите от наградите „Даскеер“.

За доброто настроение се погрижи талантливата певица Мария-Магдалена Делчева, която зарадва всички с изпълнението на „За тебе бях“, а за по-младата публика изпя в дует с осмокласничката Карина Чолакова песен на перфектен английски език.

С много приятни емоции и дъх на лимон приключи тази странна според някои учебна година. Весела ваканция!

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0