801 изселници гласуваха в „Йешилтепе“ и… нито един глас за ДПС! Но пък съседното квадратче…

801 изселници гласуваха в „Йешилтепе“ и… нито един глас за ДПС! Но пък съседното квадратче…

Куриозен резултат сътвориха изселници в турския град Йергене в деня на изборите. След мощна  агитация да се гласува за ДПС, при б


Куриозен резултат сътвориха изселници в турския град Йергене в деня на изборите.

След мощна  агитация да се гласува за ДПС, при броенето от урните излязоха… 0 (нула) гласа за партията.

От 1 133 избиратели по списък в секцията в квартал „Йешилтепе“, правото си на вот са упражнили 801 от тях, като пуснатите действителни бюлетини са 696. Нито един не е зачеркнал квадратчето №9, което бе на ДПС в интегралната бюлетина, а 594-ма попълнили съседното квадратче, с №10 – на новата партия „Българска прогресивна линия“ на отцепилия се от БСП Красимир Янков. Това е най-мощната подкрепа за „комшията по бюлетина“ на тези избори. Формацията на Янков има малко над 3 500 гласа в България.

В останалите 34 секции в Турция ДПС печели вота. В някои с изразителна преднина пред ГЕРБ и „Демократична България“, но в повечето места убедително.

От 97 гласували в една от секциите в Анкара, бюлетина за ДПС са пуснали 39 души, а „Демократична България“ и ГЕРБ печелят по 15 гласа.

В другата секция в турската столица, в урната са намерени 375 бюлетини. За ДПС са 252, за ГЕРБ – 43, „Демократична България“ – 17.

В Къркларели от 486 гласували, ДПС са подкрепили 326, „Демократична България“ – 44, ГЕРБ – 15.

На снимките: Протоколът от квартала в Ергене, на опашка за гласуване в Истанбул и Бурса

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0