80 служители на МВР охраняват реда по празниците, огнеборци провериха 20 резервирани хотела

80 служители на МВР охраняват реда по празниците, огнеборци провериха 20 резервирани хотела

24rodopi.bg/Регион Във връзка с предстоящите великденски празници в ОДМВР-Кърджали е изготвен план за действие, свързан с охраната на обществения ред

24rodopi.bg/Регион

Във връзка с предстоящите великденски празници в ОДМВР-Кърджали е изготвен план за действие, свързан с охраната на обществения ред, превантивни мерки за безопасно движение по пътищата, предотвратяване и разкриване на престъпления срещу собствеността на гражданите. 80 служители на МВР ще се включат в изпълнението на тези задачи в предстоящите специализирани операции по направления, съобщиха от дирекцията. Екипи на РДПБЗН-Кърджали вече са извършили тематични проверки по линия на пожарната безопасност в 14 храма, където ще се отслужват литургии за Великден, и в 20 обекта – хотели, хижи, къщи за гости, в които се очаква настаняване на гости. В храмовете няма констатирани нарушения, в други 2 обекта са направени разпореждания за отстраняване на пропуски в пожарната безопасност. Засилено полицейско присъствие е предвидено в района на църквите по време на празниците, на жп гари, автогари, базари и тържища за опазване на обществения ред. Ден преди празничните дни и през последния почивен ден ще се проведат специализирани операции по пътищата в областта с няколко основни акцента: контрол на водачите за спазване на скоростните режими, за употреба на алкохол и наркотици, за правоспособност. При интензивен трафик служители на Пътна полиция ще подпомагат движението. От отдел „Охранителна полиция“ напомнят на гражданите, че местата, на които има струпване на хора, са притегателни за джебчии. Затова при пазаруване е необходима засилена бдителност за опазване на чанти, портмонета, документи. Препоръчително е семействата, които планират пътуване и отсъствие за целия период от дома си, да вземат мерки за опазване на имуществото си от кражби. Преди  отпътуването, внимателно да бъдат затворени прозорци и балконски врати, които извършителите на кражби използват за достъп до жилището. Разумно е пари и ценни вещи да съхраняват в трезори. При продължително отсъствие да бъде осигурен близък или съсед, който да наглежда дома и при необходимост да подаде своевременно сигнал на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.

На единния европейски номер могат да се подават сигнали още: за нарушения на обществения ред, за произшествия и престъпления, които изискват намеса на полицейски сили.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0