80 паркоместа за инвалиди в „Зоната“ ще са в „безплатно синьо“ – край на злоупотребите!

24rodopi.bg/Общество 80 паркоместа за инвалиди в обхвата на зоната за платено паркиране в Кърджали ще бъдат боядисани в син цвят. Акцията вече започн

24rodopi.bg/Общество

80 паркоместа за инвалиди в обхвата на зоната за платено паркиране в Кърджали ще бъдат боядисани в син цвят. Акцията вече започна като се очаква тя да приключи до около 20 дни, съобщи за 24rodopi.com шефът на общинската фирма, управляваща „Синята зона“, Шенай Мехмедали.

„Ползването на тези места вече е регламентирано и в приетата Наредба. Инвалиди ще могат да ползват паркоместата безплатно до 3 часа престой, след този период ще трябва да се заплати такса. Спиране извън посочено място също ще се таксува. По този начин ще се спре злоупотребата с използване на чужди инвалидни карти“, посочи Мехмедали.

По думите й, многократно се е злоупотребявало по този начин до този момент. Автомобили, снабдени  с инвалидни карти, са спирали не на обозначените за хора с увреждания места, а понякога престоят е бил целодневен.

Шенай Мехмедали коментира и вандалските прояви. Щетите до този момент върху стълбове, табели и скоби са в размер на 7-8 хиляди лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0