80 км/час е била скоростта на вятъра в Кърджали в деня на бурния южняк

24rodopi.bg/Регион Силата на вятъра през последното денонощие в Кърджали е достигнала близо 80 километра в час, съобщават от хидро-метеорологичната о

24rodopi.bg/Регион

Силата на вятъра през последното денонощие в Кърджали е достигнала близо 80 километра в час, съобщават от хидро-метеорологичната обсерватория в града край Арда.

Измерените стойности на бурния южен вятър, надхвърлящи 20 метра в секунда, са отчетени до 02:00 часа на 27 февруари. Припомняме, че в петък, събота и неделя в региона имаше предупреждения за опасно време.

В Джебел, където също имат измервателен уред за вятър, стойността през вчерашния 26 февруари отново е била над 20 метра в секунда.

Припомняме, че екипи на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали са реагирали на три сигнала за аварийни ситуации вчера и днес. В Джебел е била премахната висяща ламарина от покрив на сграда, в Кърджали са били отстранени паднали дървета на пътното платно, в село Перперек е бил обезопасен електрически стълб до пристигане на екип на електроразпределителното дружество.

COMMENTS

WORDPRESS: 0