80 разказаха за Крумовград, който пазят в сърцата си

80 разказаха за Крумовград, който пазят в сърцата си

Кметът на Крумовград Себихан Мехмед награди  участниците в конкурса за лично творчество, рисунка и фотография „Моят роден кр

Кметът на Крумовград Себихан Мехмед награди  участниците в конкурса за лично творчество, рисунка и фотография „Моят роден край“, посветен на Деня на община Крумовград.

В творбите, получени за конкурса, повече от осемдесет деца, младежи и жители на града разкриват красотата на Източните Родопи и на родния край в стихове, разкази, есета, рисунки и фотографии. Най-възрастният участник в конкурса бе Тасим Хасан на 76 г., който участва в раздел фотография, а най-малките участници – 5-годишните художници Жасмина, Мелиса и Валери от ДГ „М.Палаузов“-Крумовград. С най-добрите творби бе подредена изложба пред общината, а творците получиха грамоти и ваучери за закупуване на предметни награди.

Специална награда от кмета получи и 12-годишната Йоана Георгиева, която живее във френския град Лион, но като дете с крумовградски корени, носи този край в сърцето си и позира със стогодишната носия на своята прабаба. Себихан Мехмед пожела на Йоана, на всички деца, младежи и жители от общината да милеят за родния край и да съхраняват неговата история  и традиции.

Искрени благодарности с грамоти и поздравителен адрес имаше и за участието в конкурса на учениците от СУ „Ем.Станев“-Велико Търново, които изпратиха есета за своя роден край, с които се присъединиха към празника на родопската община.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0