8 с кърджалийски корени влизат в парламента

8 с кърджалийски корени влизат в парламента

И петимата народни представители от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район в 46-ото Народно събрание са свързани с града край Арда и

И петимата народни представители от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район в 46-ото Народно събрание са свързани с града край Арда и населени места в Източните Родопи. Освен Байрам Байрам, Мукаддес Налбант, Адлен Шевкед и Павлин Кръстев от ДПС и Георги Чепишев от „Има такъв народ“, в новия парламент ще има още три депутати, които може да ги причислим към „кърджалийското лоби“ – кърджалийката Петя Михалевска, която спечели мандат за БСП в Смолян, родената в Крумовград Николина Ангелкова – депутат от ГЕРБ в София – област, и джебелчанинът Танер Тюркоглу, който беше втори в листата на ИТН в Пловдив – област.

Новите депутати в 9МИР са Георги Чепишев от „Има такъв народ“ (ИТН) и инж. Павлин Кръстев от ДПС. И двамата са нови лица в политиката.

Георги Чепишев  е инженер-технолог с магистърска степен  от УХТ- Пловдив. Има над 10-годишен опит в енергетиката. Специалист в сферата на дигиталния маркетинг, публичните комуникации и връзки с обществеността. Роден в Кърджали.

Инж. Павлин Кръстев е роден в Ардино. На 33 години е, женен, с едно дете. Завършил е индустриално инженерство в Технически Университет – Габрово. Работи в частната сфера. Общински съветник в Ардино. Бивш председател на Младежко ДПС- Ардино.

На снимките: За първи път в парламента – Михалевска, Кръстев, Чепишев

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0