8 стъпки до отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея“ за туристи

8 стъпки до отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея“ за туристи

Остават 8 стъпки до отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея“ за туристи, става ясно от изявление на гръцкия депутат Еврипид Стили


Остават 8 стъпки до отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея“ за туристи, става ясно от изявление на гръцкия депутат Еврипид Стилианидис.

Поставените от правителството в Атина задачи, сред които разширяване на пространството около паркинга, трябва да бъдат изпълнени в най-кратки срокове, посочва депутатът след разговор с регионалния министър Христос Метиос. Разширяването е необходимо, за да не пречат медицинските екипи за бързи антигенни тестове на полицейските и митнически служители. Оборудван ще бъде и фургон за екип на митническите власти и данъчната полиция, който ще проверява за нелегален внос на акцизни стоки. Екипите ще работят между пункта и първия тунел на гръцка територия.

Ще бъдат поставени и нови химически тоалетни.

Както вече 24rodopi.com писа, според кмета на Комотини близките до „Маказа“ курорти ще бъдат готови да посрещнат туристи в края на месец май.

В момента през „Маказа“ гърците допускат само лекотоварни автомобили до 3,5 това, а коридори за леки автомобили има на „Кулата-Промахон“ и „Капитан Петко войвода-Орменион“.

Между Фанари и Керамоти вече работят бийч барове, но вчера и днес не се забелязва българско присъствие на плажа.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0