79,4% от учителите искат „Школо у дома“, смятат средата за опасна

79,4% от учителите искат „Школо у дома“, смятат средата за опасна

Над 70% от родителите искат присъствено обучение, докато 79,4 на сто от педагогическия персонал смята, че цялата образователна система

Над 70% от родителите искат присъствено обучение, докато 79,4 на сто от педагогическия персонал смята, че цялата образователна система трябва да премине временно в електронно обучение от разстояние.

Това сочи анкета на синдикат „Образование“. В нея са били допитани 4270 учители и директори. 76,8% от тях отговарят, че училищната среда е опасна за работа.

„Аргументите за това са много: В момента много трудно се създава организация за учебен процес, предвид многото болни и отсъстващи учители и директори. Много от учителите изпитват повишена предпазливост и са в болнични за една или две седмици. Много от работещите учители и директори, заместват свои отсъстващи колеги, което ги претоварва брутално“, посочват от синдиката.

При изследването става ясно, че в 10% от образователните институции нямат щат за медицинско лице, но още 25% също нямат медицински лица, защото са назначени медицински работници в пенсионна възраст, като последните се страхуват да работят на първа линия и са в разрешен отпуск.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0