78 939 лични документи издадени за 9 месеца, мобилни екипи отново на линия!

78 939 лични документи издадени за 9 месеца, мобилни екипи отново на линия!

Мобилни екипи на сектор „Български документи за самоличност“ са обслужили седем граждани от Джебел и община Кирково в д

Мобилни екипи на сектор „Български документи за самоличност“ са обслужили седем граждани от Джебел и община Кирково в домовете им и лежащо болен в здравно заведение, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
„Напомняме на жителите на областта, че хора в неравностойно положение, които са трудно подвижни, могат да бъдат посетени от служители на сектор „БДС“ и на място да бъдат приети заявленията за подмяна на личните документи“, посочват от дирекцията.
От 5 октомври мобилните екипи на паспортна служба подновяват работата си в институции, учреждения, фирми и населени места след предварително направена заявка по телефон /0361/ 69 355/ или на имейла на ОД на МВР kardjali@mvr.bg. В службата вече разполагат с необходимия човешки ресурс, за да продължат въведената за улеснение на гражданите практика с обслужване по места с мобилни екипи.
С цел максимално да се намали времето за изчакване при прием на заявления за лични документи от миналата седмица бяха открити три нови паспортни гишета в сградата на ОД на МВР-Кърджали /входа откъм общината/. На новите работни места служителките извършват прием на заявления за издаване на лични документи и връчват вече готовите лични карти и паспорти.
За деветте месеца на тази година в ОД на МВР са издадени 34 441 лични карти и 44 498 паспорта. Повече от половината от гражданите са обслужени в сектор „БДС“ в Кърджали, а две трети от издадените документи са с бързи поръчки.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0