75-годишен изселник от Кърджали кани гости от България в хотела си с 95 стаи в Бурса

75-годишен изселник от Кърджали кани гости от България в хотела си с 95 стаи в Бурса

24rodopi.bg/Общество 75-годишният Гюлер Ахмет е изселник от Кърджали и до момента е успял да посрещне в хотела си с 95 стаи група от Бургас, но иска

24rodopi.bg/Общество

75-годишният Гюлер Ахмет е изселник от Кърджали и до момента е успял да посрещне в хотела си с 95 стаи група от Бургас, но иска да работи по-активно с България.

Изселникът хотелиер участва в среща с българските туроператори в курорта Улудаа край Бурса, в която се включиха местни туристически агенции, собственици на хотели, но и на клиники за пластична, очна хирургия и присаждане на коса в Бурса, информира „Марица“.

„В България учих, там израснах, там печелих. На 25 г. дойдох тук, в Турция“, изпитва сантимент Ахмет. Освен хотел, има общежитие за 150 студенти. Изучил децата в Америка, сега дъщеря му върти хотела. Собственици са и на автобуси и микробуси, с които могат да организират турове из местни забележителности. 

Една от тях е селцето Гьолязъ на един от 11-те острова в езерото Аполония на 40 км от Бурса. 30% от жените в него са рибарки и денем могат да бъдат видени да кърпят мрежите. Местна гордост е вековният „плачещ“ чинар, в който според легендата се е въплътил турски момък заради обречената си любов към местна гъркиня. 

Освен да дойдат на шопинг в Одрин, насърчавайте българските туристи да видят и нашите светини – църквите „Св. Георги“ и „Св. св. Константин и Елена“, призова туроператорите Атанас Димов от българското консулство в Одрин. И разказа, че расте интересът на турците към България. Над 65% е ръстът на заявленията само от района на одринската консулска служба, стремежът е визите да се издават за седмица. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0