745 897 лева укрити данъци, отменена присъда, ново дело и… липсващ адвокат

24rodopi.bg/Общество Повторното дело срещу бизнесмен за укриване на данъци в особено големи размери бе отложено заради неявяване на адвокат, научи 24

24rodopi.bg/Общество

Повторното дело срещу бизнесмен за укриване на данъци в особено големи размери бе отложено заради неявяване на адвокат, научи 24rodopi.com. Заседание трябваше да се проведе днес, след като Апелативният съд в Пловдив отмени присъдата и върна за ново разглеждане на делото от друг състав на Окръжния съд в Кърджали.

Управителят на дружество в Джебел избегнал плащане на 745 897 лева.

През ноември 2022-ра година Н.А. бе признат за виновен в това, че е потвърдил неистина в подадени справки – декларации относно дължим и платен данък добавена стойност; използвал документи с невярно съдържание при водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите; както и приспаднал неследващ се данъчен кредит.

Управителят на „К.“ООД получи три години „лишаване от свобода“, като наказанието бе отложено с изпитателен срок от 4 години. За извършените престъпления съдът постанови тогава и конфискация  на притежаваната от подсъдимия 1/2 идеална част от моторни-превозни средства и недвижим имот.

COMMENTS

WORDPRESS: 0