72 часа арест! Безработният Петър, задигнал 12 бона: Не съм стъпвал в Кърджали!

24rodopi.bg/Общество 51-годишният мъж, който задигна 12 000 лева и 200 евро от лек автомобил в Кърджали, бе привлечен като обвиняем, съобщиха от прок

24rodopi.bg/Общество

51-годишният мъж, който задигна 12 000 лева и 200 евро от лек автомобил в Кърджали, бе привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата.

Както 24rodopi.com първи писа, парите са откраднати от колата на 53-годишна жена, оставена на паркинг пред голяма хранителна верига в събота.

На 27 април,  около 11 часа, пострадалата жена оставила лекия си автомобил „Тойота“ на паркинга и влязла да пазарува. През това време П.Г., който бил наблизо, преминал покрай колата и видял, че на седалката била оставена дамска чанта. Той отворил автомобила, вероятно с техническо средство, и отнел чантата, в която имало 12 000 лева и 200 евро. Веднага след това се качил в лек автомобил „Пежо“ и напуснал града. Подаден е бил сигнал в полицията. П.Г. е бил установен на входа на София, като отнетите 12 000 лева и 200 евро са били намерени и иззети от автомобила му.

Обвиняемият П.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Кърджали да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

51-годишният Петър Г. е от столицата, научи 24rodopi.com. Той е безработен, не е бил осъждан преди това. Първоначално пред разследващите той бил категоричен, че не е бил в Кърджали. Мъжът обаче е записан от видеокамерите на търговския обект.

COMMENTS

WORDPRESS: 0