7000 лева глоба за автоморга в Кърджали, 300 лева – за завод-замърсител в Джебел

7000 лева глоба за автоморга в Кърджали, 300 лева – за завод-замърсител в Джебел

Екоинспекцията е издала наказателно постановление с глоба от 7000 лева за незаконна площадка за събиране, съхранение и разкомплектов

Екоинспекцията е издала наказателно постановление с глоба от 7000 лева за незаконна площадка за събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Кърджали. Това съобщават от РИОСВ в отчет за дейността си през месец септември.
Глобен с 300 лева е бил и заводът за производство на хидравлични цилиндри и компоненти в Джебел за липса на мерки за ограничаване или ликвидиране на последиците от замърсяване на дере при аварийна ситуация, съобщава БТА.

Съставени са актове на две млекопреработвателни предприятия в Хасково и в Джебел за неспазване на норми при изпускането на производствени отпадъчни води, допълват от РИОСВ.
Нейни експерти са извършили за периода 122 проверки на 114 обекта. Дадени са били 24 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са били 4 акта и са били издадени 2 наказателни постановления за 7300 лева.
В резултат на контрола, през месеца е било почистено нерегламентирано сметище в землището на с. Долно Къпиново, община Кирково.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0