7 500 дни не стигнаха за нова детска градина…

7 500 дни не стигнаха за нова детска градина…

24rodopi.bg/Общество Новата детска градина на Кърджали вече е с покривна конструкция. Сградата обаче все още е на фаза „Груб строеж“. Работници извър

24rodopi.bg/Общество

Новата детска градина на Кърджали вече е с покривна конструкция. Сградата обаче все още е на фаза „Груб строеж“. Работници извършват дейности по направата на оградата на бъдещото и така необходимо образователно заведение. През март ще се навърши точно година от началото на строителството. През същия месец м.г. тогавашният кмет Хасан Азис обяви, че строителните дейности са планирани за 200 дни.

Нова детска градина в най-големия кърджалийски квартал бе част от лексиката на Хасан Азис през всичките му мандати, като дни-7300. Дори след продажбата на т.нар. „златни парцели“ в центъра на града за 2 млн. лева, парите трябваше да бъдат използвани за детско заведение. Парцелите бяха продадени от новия собственик за няколкомилонна  „горница“, там вече има изградени жилищни блокове с напълно разпродадени апартаменти, но детската градина все още е на ниво „Греди за покрива“.

Проектът за нова детска градина е на стойност 3,3 млн. лева. Тя се намира в района на недовършеното училище в квартал „Възрожденци“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0