7 нарушения на пътя, едно нерегистрирано МПС и едно ПТП

7 нарушения на пътя, едно нерегистрирано МПС и едно ПТП

28 моторни превозни средства и 30 лица са били проверени в сряда от 13 часа до 17,30 часа, съобщиха от полицията. Специализираната опер

28 моторни превозни средства и 30 лица са били проверени в сряда от 13 часа до 17,30 часа, съобщиха от полицията. Специализираната операция на територията на РУ-Кирково е била за ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия. Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са 7, съставени са 1 акт и 6 фиша. 

Водач, придвижвал се с нерегистрирано моторно превозно средство, бил установен на 9 март в Момчилград в хода на специализирана операция, съобщиха от полицията. 19-годишен управлявал „БМВ“ и бил спрян на ул.“Гюмюрджинска“ в града. При направена справка станало ясно, че автомобилът е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 отЗДвП. Група „Охранителна полиция“ извършва проверка по случая.

„Мерцедес“ се блъсна във „ВАЗ“

При маневра на заден ход 24-годишен водач на „Мерцедес“ не се убедил, че пътят зад него е свободен и блъснал лек автомобил „ВАЗ“. Няма пострадали. Произшествието станало около 12 часа в сряда в село Бенковски. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Катастрофата е обработена по административен ред с акт по ЗДвП.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0