69-те социални жилища отварят врати

69-те социални жилища отварят врати

24rodopi.bg/Общество Предстои назначаване на Държавна приемателна комисия за приемане на обект  „Изграждане на социални жилища в град Кърджали”. Ст

24rodopi.bg/Общество

Предстои назначаване на Държавна приемателна комисия за приемане на обект  „Изграждане на социални жилища в град Кърджали”. Строително-монтажните работи по изграждането на обекта приключиха и след приемането и въвеждането му в експлоатация той вече ще може да се ползва по предназначение, съобщиха от Общинска администрация – Кърджали.

С предвидените в проекта ремонтни дейности се осигуриха нови модерни 69 социални жилища. Апартаментите са оборудвани и обзаведени  и отговарят на общоприетите стандарти жилищни условия на територията на общината. Те ще се управляват от община Кърджали в полза на местната общност. Настаняването в тях се регулира от специална наредба. Ползвателите на тази социална услуга ще могат да се включат и към мерките от „Социалния пакет”, насочени към заетост и образование, което ще се отрази на техния социално-икономически статус.

COMMENTS

WORDPRESS: 0