65 нарушения на пътя

65 нарушения на пътя

189 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Крумовград, Кирко

189 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Крумовград, Кирково и Джебел, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Акцията е била с цел контрол за спазване на скоростните режими, използване на обезопасителни системи, употреба на алкохол и упойващи вещества и наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. 65 са констатираните нарушения, съставени са 17 акта и 38 фиша по Закона за движение по пътищата, заснети са били 10 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове.

Двама пияни зад волана

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кирково и Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Малко след 18,30 часа на 12 февруари в землището на село Шумнатица бил спрян лек автомобил „Хонда“ с 52-годишен водач. Тестът за алкохол отчел 1,79 промила, след което била отказана кръвна проба за анализ. 1,37 промила отчел резултатът от пробата с техническо средство на 64-годишен водач на „Мицубиши“. Проверката била извършена на 12 февруари около 23 часа в областния град. Двамата шофьори са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управление.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0