640 метра мото адреналин с 11 завоя! Идея има, трябват средства: Картинг пистата да заработи отново!

640 метра мото адреналин с 11 завоя! Идея има, трябват средства: Картинг пистата да заработи отново!

24rodopi.bg/Кърджали 640 метра мото адреналин с 11 завоя. Това бе картинг пистата на Кърджали в най-добрите й времена. През 80-те години на минал

24rodopi.bg/Кърджали

640 метра мото адреналин с 11 завоя. Това бе картинг пистата на Кърджали в най-добрите й времена. През 80-те години на миналия век.

Както вече 24rodopi.bg писа, десетилетия по-късно асфалтът е почти разбит, бурени са пленили „островчетата”, а цялата картина може да се опише с една дума-разруха. Районът стана известен като „Свинарниците” заради множеството градинки, в които предприемчиви кърджалийци отглеждаха и все още отглеждат животни. За мястото пък се чака инвеститор, който да вдигне поредният цех, за който работната ръка ще бъде кът. А, ако все още имаше картинг писта?

Картинг пистата в Кърджали да бъде възстановена, като тя да се използва и за обучение на ученици по безопасност на движението.

Тази идея е била обсъдена с областния управител Даниел Делчев от страна на клуба за ретро автомобили в града.

Той посочи, че за целта ще се търси финансиране от Министерски съвет или от Комисията за безопасност на движението.

„Не смятаме да правим някаква голяма инвестиция. Имаме намерение, ако можем да възстановим настилката на пистата, да сложим подходящо осветление, да поставим временно съоръжение, където тези хора да си държат техниката и всичко останало. Идеята е да се превърне в една модерна писта, на която обаче да се правят и обучения по безопасност на движението“, посочва пред държавната информационна агенция Делчев.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0