640 проверени водачи, нарушенията са 186

640 проверени водачи, нарушенията са 186

640 моторни превозни средства и 817 лица са били проверени в хода на специализирани операции на територията на РУ-Крумовград през после

640 моторни превозни средства и 817 лица са били проверени в хода на специализирани операции на територията на РУ-Крумовград през последния месец, съобщиха от полицията. Акциите са били с цел подобряване на обстановката по безопасност на движението, контрол за правоспособност на водачите, използване на обезопасителни колани, регистрацията на моторните превозни средства.

186 са установените нарушения, за които са съставени 18 акта и 168 фиша по Закона за движение по пътищата. Започнати са три проверки по текстове от Наказателния кодекс, две от които за нерегистрирани моторни превозни средства и едно за управление на автомобил от водач в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка /временно отнемане на свидетелството за правоуправление/.

Нерегистриран автомобил бил засечен в хода на специализирана операция на РУ-Кърджали, съобщиха от полицията. На бул.“България“ в областния град бил проверен „Опел“ с 40-годишен водач. При направена справка се оказало, че моторното превозно средство е със служебно прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнено задължение за регистрация в двумесечен срок от придобиването му.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0