64 нарушения на пътя: Водач на „Ауди“ шофира с кокаин и 2,37 промила алкохол!

64 нарушения на пътя: Водач на „Ауди“ шофира с кокаин и 2,37 промила алкохол!

24rodopi.bg/Криминале Двама водачи, управлявали след употреба на алкохол, а единият от тях и след наркотици, са установени при специализирана операци

24rodopi.bg/Криминале

Двама водачи, управлявали след употреба на алкохол, а единият от тях и след наркотици, са установени при специализирана операция на територията на област Кърджали, съобщиха от полицията.

На 9 февруари около 22,30 часа в село Пряпорец полицаи извършили проверка на 34-годишен, който се придвижвал с „Ауди“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 2,37 промила, а за наркотици – положителен резултат за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. На 10 февруари около 22 часа в село Старово 34-годишен водач на „БМВ“ загубил контрол над управлението и се блъснал в електрически стълб. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,76 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ.

Водачите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления в Кърджали и Кирково. Образувани са бързи производства.

Още 306 моторни превозни средства и водачите им са били проверени в специализираната операция. Констатирани са 64 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 12 акта и 52 фиша.

COMMENTS

WORDPRESS: 0