64 години Регионална библиотека! Елисавета Кехайова с номинация за „Златна ябълка” 2023

24rodopi.bg/Кърджали, култура Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” в Кърджали отбелязва 64 години от създаването си днес, 20 април. Началото е поста

24rodopi.bg/Кърджали, култура

Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” в Кърджали отбелязва 64 години от създаването си днес, 20 април.

Началото е поставено през 1959 година с решение №12 на Министерство на просветата и културата с фонд от около 25 000 тома.

64 години по-късно Регионалната библиотека продължава да се развива със съвременната си информационна система на обслужване и с повишаване на квалификацията на специалистите, отстоявайки мястото си на една от водещите институции в духовния живот на Кърджали.

През изминалата 2022 година, под ръководството на Елисавета Кехайова, директор на културната организация бяха спечелени рекордните 7 проекта за подобряване благосъстоянието на средношколци с иновативни и интегрални подходи за обучение и с застъпничество за човешките права:

Проект „Контаминации на реалности” по програма „Визуални изкуства” 21, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”; Проект „Стрийт фест 3Е / Еманципация, Ерудираност, Емпатия” 22 , с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Проект: „Дигитални трансформации”22, с финансовата подкрепа на НФ „Култура”. Проект „Библиотеката – методичен, обучителен и краеведски център” 22, с финансова подкрепа на МК.

Проект от Министерство на културата по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“. Проект „Градът на чаплите“ по програма „Ти и ЛИДЛ за по-добър живот” към инициатива на „Лидл България“ в област Околна среда. Проект „Бинарно прегаряне” по Програма „Социално ангажирани изкуства“ 22 г. на НФ „Култура”. 

За годината, изпълнена с постижения, директорът Елисавета Кехайова е номинирана за престижните награди „Златна ябълка” 2023 към Национална мрежа за децата за принос към правата и благосъстоянието на децата в България.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0