63 ученици с „пръчка в гората, вместо с таблет в ръката“

63 ученици с „пръчка в гората, вместо с таблет в ръката“

СУ ,,Йордан Йовков“ – Кърджали организира и проведе ученически лагер по националната програма на Министерството на образованието „Отново заедно“. Той

СУ ,,Йордан Йовков“ – Кърджали организира и проведе ученически лагер по националната програма на Министерството на образованието „Отново заедно“. Той бе под наслов „С пръчка в гората, вместо с таблет в ръката“ .

63 ученици и 6 ръководители бяха на планински лагер в Банско.

За всеки ден от престоя за учениците беше изготвена програма, включваща различни занимателни и образователни мероприятия. Под ръководството на своите учители и аниматори бяха проведени спортни игри и стрелба с лък. Учениците развиха своите творчески идеи и умения в  „Арт ателиета“ на открито, които им дадоха възможност да рисуват и творят с материали от природата.

Освен тези интересни занимания бяха организирани походи и посещения на културни и природни забележителности-църквата в с. Добърско „Св.св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, къщатамузей на Неофит Рилски, къщатамузей на Никола Вапцаров, църква „Света троица“, духовно-исторически център „Св. Паисий Хилендарски“,  посетителски  информационен център  на национален парк „Пирин“.

Учениците бяха въодушевени от двата похода в Пирин планина. Първият беше до Байкушевата мура и Бъндеришка поляна, а вторият до язовир Белизмата и манастир „Палигоден“.

Децата плуваха в басейн, а след вечеря гледаха кино или се отдаваха на забавления.

В края на лагерната програма всеки ученик получи грамота за творчество и  участие.

По време на лагера бяха спазени всички противоепидемични мерки на МОН и МЗ.

Участието в НП “Отново заедно“ даде възможност на  учениците от  СУ ,,Йордан Йовков“ да обогатят знанията си и се върнаха с нови творчески идеи и впечатления.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0