61 под карантина в Ардино, раздават предпазни средства на спешните медици

61 под карантина в Ардино, раздават предпазни средства на спешните медици

„Ние, сами ако не се мобилизираме, никой друг толкова ефективно не може да ни помогне. Трябва да бъдем изключително отговорни

„Ние, сами ако не се мобилизираме, никой друг толкова ефективно не може да ни помогне. Трябва да бъдем изключително отговорни и разумни. Само така, ние ще гарантираме, че ще опазим всички граждани на община Ардино от тази коварна инфекция с коронавирус“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на поредното заседание на Общинския кризисен щаб. На него бяха обсъдени спазването на мерките на територията на общината заради разпространението на коронавируса и обявеното извънредно положение у нас.
Щабът взе решение да осигури предпазни защитни средства и за медицинските специалисти от Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Ардино. В него работят 22-ма души – фелдшер, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки.
Приканват се всички възрастни хора на територията на община Ардино да не напускат домовете си. Кметовете или кметските наместници, както и близките и съседите им, следва да оказват помощ и подкрепа в закупуването на храни и лекарства.
Началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов уточни, че вече 61 лица от територията на общината са поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка“.
Гюнер ШЮКРИ
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0