600 ученици в Черноочене! Вместо цветя – пари за бедстващите в Карловско

600 ученици в Черноочене! Вместо цветя – пари за бедстващите в Карловско

24rodopi.bg/Регион Около 600 ученици прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене. Гости на откриването в Средно училище „Христ

24rodopi.bg/Регион

Около 600 ученици прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене.

Гости на откриването в Средно училище „Христо Смирненски“ в общинския център бяха председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер и кметът на Общината Айдън Осман. В школото, където учат близо 500 деца, тържеството започна с издигане на националния флаг, изслушване на химна и посрещане на училищното знаме. Вместо цветя за учителите, по инициатива на родители и училищно ръководство, учениците събраха пари за връстниците си от бедстващите села в община Карлово.  Директорът на училището Иван Стойков пожела една успешна година на учениците и учителите.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман поздрави всички ученици, учители и родители с първия учебен ден. Той подчерта, че един от основните приоритети на общинската управа е подобряване условията, в които се осъществява учебно-възпитателния процес и опазване на училищната мрежа.

Въпреки предизвикателствата, които естествените демографски процеси поставят през образованието в малките населени места, Община Черноочене до краен предел ще продължава да дофинансира от общинския бюджет издръжката на слетите и маломерни паралелки по училищата, увери Айдън Осман.

Община Черноочене запазва придобивката – извозването на учениците и децата в детските градини до населените места. Запазва се и поевтиненото столово хранене в училищата.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0