6-ма осъдени за дни, извод: Безработният шофьор пие по-малко, друса повече

6-ма осъдени за дни, извод: Безработният шофьор пие по-малко, друса повече

24rodopi.bg/Регион Безработните пият малко по-малко от трудещите се на договор, но пък си падат по силните усещания с прием на дрога. Такъв нест

24rodopi.bg/Регион

Безработните пият малко по-малко от трудещите се на договор, но пък си падат по силните усещания с прием на дрога.

Такъв нестатистически извод може да се направи след шест присъди, издадени на провинили се водачи в рамките само на последните дни от съда в Кърджали. Условни наказания получиха петима от тях заради употреба на алкохол, а един за наркотици.

Двама от пиячите и дрогираният са безработни.

От 1,42 до 2,89 промила са пратили водачите към съда, както и употреба на амфетамин и метамфетамин. Наказанията са от 6 месеца до година „лишаване от свобода“, всички отложени с изпитателен срок от 3 години. Глобите пък варират от 200 до 500 лева, а общият им размер е 1900 лева.

Най-големият пияч е кърджалиец, спрян за проверка в областния град на втория ден на Коледа. Дрегерът заковал резултат от 2,89 промила. Той получи и най-голямото наказание-12 месеца затвор, както и 28 месеца без книжка. Най-солидната глоба пък е за дрогирания с коктейл от синтетични наркотици-500 лева и 6 месеца „лишаване от свобода“. Безработният водач бил проверен на разклона за село Седловина.

COMMENTS

WORDPRESS: 0