6-има абитуриенти със стипендия „Кърджали“

6-има абитуриенти със стипендия „Кърджали“

24rodopi.bg/Кърджали/Образование 6-има абитуриенти от община Кърджали бяха наградени със специалната стипендия „Кърджали”. Това са Станислав Карев от

24rodopi.bg/Кърджали/Образование

6-има абитуриенти от община Кърджали бяха наградени със специалната стипендия „Кърджали”. Това са Станислав Карев от СУ „Отец паисий”, Теодора Шанева и Хабиш Иса от СУ „П.Р. Славейков”, Нарин Мехмед и Борислав Енчев от Езикова гимназия „Христо Ботев” и  Мерджан Моллахасан от СУ „Йордан Йовков”.

Всички те са предсрочно приети във висши учебни заведения, поради класиране на призови места в международни и национални конкурси, състезания, олимпиади в областта на науката, изкуството и технологиите. Те са разработили и  публикували в международни и български издания оригинални проекти в областта на различни учебни дисциплини, уточняват от пресцентъра на Община Кърджали.

Стипендията, която е еднократна и се равнява на две минимални работни заплати, грамотите и статуетките бяха връчени от кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис по време на градското тържество, посветено на празника на буквите.  

COMMENTS

WORDPRESS: 0