6 месеца разпити за „корупция“ в Дирекцията по храните

6 месеца разпити за „корупция“ в Дирекцията по храните

Разследването продължава, извършват се разпити на свидетели. Това се случва 6 месеца след като полиция нахлу в Областната дирекция


Разследването продължава, извършват се разпити на свидетели. 

Това се случва 6 месеца след като полиция нахлу в Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали. Към този момент няма нито един привлечен като обвиняем, разкрива вестник „Родопи войс“ позовавайки се на информация от Окръжната прокуратура.

Припомняме, че акцията бе проведена на 16 ноември миналата година. При нея за 24 часа бе задържан шефът на ведомството в Кърджали Георги Грозев. 

Под надзора на Окръжна прокуратура се провежда разследване за извършено престъпление по служба от длъжностно лице в Областната дирекция по безопасност на храните, съобщиха тогава от пресцентъра на държавното обвинение. То се води по член 282 от Наказателния кодекс, който засяга нарушаване на служебни задължения, превишаване властта или правата с цел набавяне на собствена или за другиго облага, с което да „настъпят немаловажни вредни последици“.

При акцията бяха извършени претърсвания на помещения и изземване на значителен обем книжа, които да бъдат проучени и анализирани, посочиха от държавното обвинение.

Делото пък бе взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0