6-ма нашенци в опасна международна банда, прилагали методи на наркобарона Пабло Ескобар

6-ма нашенци в опасна международна банда, прилагали методи на наркобарона Пабло Ескобар

6-ма български граждани са били част от голяма международна банда, съобщават турските медии. Някои от тях вече са в турски затвор. 6

6-ма български граждани са били част от голяма международна банда, съобщават турските медии. Някои от тях вече са в турски затвор.
6 от 9 заподозрени, които бяха задържани през януари при специализирана полицейска операция срещу международна организация за въоръжени престъпления и трафик на наркотици, остават в ареста.
Припомняме, че тогава от турската полиция съобщиха, че наркопласьори прехвърлят дрога през българо-турската граница с делтапланери. Екипи на турската жандармерия иззеха 352 кг и 150 грама наркотици в 6 чанти, на километри от българската граница. Турските власти смятат, че дрогата е прехвърлена през границата с „Чесна 210“ през нощта. Бандата копирала методи на наркобарона Пабло Ескобар.
Местен овчар е забелязал чантите с дрога близо до село Долхан, община Къкларели. Той е разказал пред полицейски инспектори, че е видял черна кола с българска регистрация близо до чантите, но пътуващите в автомобила го забелязали и се отдалечили.
6-ма от задържаните бяха откарани в затвора, като преди това ги тестваха за COVID-19, пишат медиите.
Сред задържаните е и жена, но съдът я освободи заради здравословни проблеми.
Незаконно оръжие и боеприпаси, кокаин и 5 000 долара са открили при обиските, като сред конфискуваните вещи има и дебитни карти от български банки и български Сим-карти.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0