550 ученици напълниха класните стаи в Ардино, 1359 в Кирково (снимки)

550 ученици напълниха класните стаи в Ардино, 1359 в Кирково (снимки)

„Виждате едно обновено училище, което успяхме да реализираме с много труд и упорство. Разбира се, има още какво да се желае. Ние ще продължим в тази п

„Виждате едно обновено училище, което успяхме да реализираме с много труд и упорство. Разбира се, има още какво да се желае. Ние ще продължим в тази посока. Молбата ми към Вас е да пазите, това, което е изградено, защото това е направено за Вас и за тези, които ще дойдат след Вас“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан при откриването на новата учебна година в Средно училище „Васил Левски“. В своето приветствие той подчерта, че живеем в сложни и трудни времена, породени от пандемията. „Трудностите винаги са обединявали човечеството. Молбата ми към Вас е да се пазим, да бъдем дисциплинирани и отговорни и да спазваме противоепидемичните мерки“, заяви инж. Изет Шабан. Той пожела на учениците успех в овладяването на знанията, а на родителите им да насърчават и подкрепят техните начинания.

За втора поредна година всички учебни заведения на територията на общината отвориха врати в извънредна епидемична обстановка. Заради противоепидемичните мерки, официални тържества имаше само за учениците от първи, пети и осми клас. Ръководството на общината изпрати поздравителен адрес до всички училища на територията на общината.

Кметът инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков и началникът на отдел „Образование, култура и спорт“ Бахар Реджебов, бяха гости на коренно промененото Средно училище „Васил Левски“. Обновяването е по проект на община Ардино „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Васил Левски“. Финансирането е по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014-2020 г.

Най-развълнувани на тържеството бяха първокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището и влязоха в класните си стаи, както и техните родители.

Тази година звънецът удари за 458 ученици в най-голямото ардинско училище. Първокласниците са 30 в две паралелки. По традиция най-малките прекрачиха училищния праг през шестица, оформена от цветя.

И тази година всички първокласници от територията на община Ардино получиха в първия учебен ден книжка с български народни приказки с лично послание на кмета инж. Изет Шабан. Всички училища и детски градини на територията на община Ардино получиха по повод първия учебен ден и поздравителен адрес от кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям с пожелание за успешна и ползотворна нова учебна година.

През учебната 2021/2022 г. в общинските училища ще се обучават около 550 ученици в 43 паралелки. Детските градини ще посрещнат 200 деца в 13 групи.

Всички училища и детски градини в община Кирково тържествено отвориха врати днес за 1 359 ученици и 438 деца. От тях 104 първокласника за пръв път прекрачиха училищния праг. По традиция, всички първокласници от общината получиха комплект ученически принадлежности и специална книжка с послание от кмета Шинаси Сюлейман.  Той присъства на откриването на новата учебна година в Средно училище „Отец Паисий“ с. Кирково. Пожела на всички ученици и преподаватели вълнуваща и незабравима учебна година, изпълнена с много предизвикателства и богата с нови знания.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0