500 000 лева от Общината и… първо състезание по плуване в Езиковата

500 000 лева от Общината и… първо състезание по плуване в Езиковата

24rodopi.bg/Общество Пет отбора се включиха в първото състезание по плуване в реновирания плувен басейн на Езикова гимназия „Христо Ботев” в Кърджали

24rodopi.bg/Общество

Пет отбора се включиха в първото състезание по плуване в реновирания плувен басейн на Езикова гимназия „Христо Ботев” в Кърджали. Старт на надпреварата бе даден от кмета Хасан Азис, а съревнованието бе между ученици от пет училища в града.

Турнирът е посветен на 100-годишнината на гимназията.

Всички бяха поздравени от кметът на общината д-р инж. Хасан Азис, който изрази удовлетворение и гордост от това, че в Езиковата ни гимназия стартира първото по рода си ученическо общинско състезание в навечерието на 100-годишнината от създаването на училището.

„100 години училище са достатъчен повод за гордост, но не е за пренебрегване и факта, че Езиковата гимназия е единственото училище, което може да се похвали с плувен басейн. Всички ученици от община Кърджали могат да се възползват от тази придобивка. Това се случи благодарение и на усилията на община Кърджали, която осигури над 500 000 лева за довършването на този плувен басейн”, каза кметът.

По думите му общинско ръководство е направило така, че през последните години учениците тук, а и в другите училища на общината, да имат най-добрите условия и като материално-техническа база, и като атмосфера, и като придобивки в самите училища и класни стаи с най-доброто съвременно европейско оборудване. „Така ние постигнахме най-добрата среда, за да постигнем качествен образователен процес”, подчерта в словото си кметът д-р инж. Хасан Азис.

Състезанието се проведе в две възрастови групи, момчета и момичета – 5-6 клас и 7 и 8 клас. Те се състезаваха в четири плувни стила – кроул, брус, бътерфлай и гръб.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0