500 лева за ток в… необитаема къща!

500 лева за ток в… необитаема къща!

Родопчанин успя да пребори електроразпределително дружество след главозамайваща сметка. Сблъсъкът с компанията обаче може и да продължи

Родопчанин успя да пребори електроразпределително дружество след главозамайваща сметка. Сблъсъкът с компанията обаче може и да продължи…

Къща в Смолян, в която от 10 години никой не живее. Електроподаването спряно, но в един момент… идва сметка от 490,90 лева на собственика на имота. Солидната фактура за потребено електричество влезе в съда в областния град.

Родопчанинът оспори начислената му сума за ток пред районните магистрати. Той посочи, че сградата е необитаема от 10 години. Освен това електроподаването е било преустановено през 2017 година едностранно от компанията доставчик, без да е съставен констативен протокол. В края на м.г. пък е бил подменен и електромера с нов, при което били записани определени показания. В началото на тази година пък пристига и сметката в размер на 490 лева и 90 стотинки, стана ясно в хода на съдебното заседание.

След като разгледа казуса, Районният съд в Смолян установи, че смолянчанинът не дължи нищо. Компанията пък ще трябва да плати направените разноски по делото в размер на 350 лева.

Решението обаче може да бъде обжалвано и на по-горна инстанция.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0