500 деца от 10 села в Чернооченско в онлайн надпревара за 24 май

500 деца от 10 села в Чернооченско в онлайн надпревара за 24 май

Педагогическият съвет на Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене реши да се проведе онлайн конкурс за 24-ти м

Педагогическият съвет на Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене реши да се проведе онлайн конкурс за 24-ти май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост под наслов „Духовно извисяване в социална изолация“, съобщиха от училищното ръководство.
Целта на педагозите е да възнаградят усилията на учениците и да мотивират участието им в дистанционното обучение.
Съревнованието ще се проведе в 4 категории: „Изготвяне на есе“, „Най-добър рецитатор“, „Най-добра рисунка“ и „Най-добра презентация“.
Предвижда се наградите да са парични, на класиралите се на първите три места за всяка категория и по отделни етапи на обучение /начална, средна и гимназиална степен/.
Решението за стимулиране на възпитаниците, се взе на проведения втори виртуален педагогическия съвет в условията на пандемия, чрез специализираната онлайн платформата „Teams“.
Директорът на СУ „Христо Смирненски“ Иван Стойков и учителите обсъдиха в детайли трудностите на онлайн обучението. Учениците активно участват в подготовката от разстояние, констатираха те.
В Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене учат над 500 деца от над 10 населени места. Учениците активно участвали в онлайн честванията на Денят на труда и на международната работническа солидарност, Гергьовден и Денят на Европа, като подготвили презентации, видео клипове, есета, стихотворения и рисунки, изразиха признателността си учителите.
Исмет Исмаил, Черноочене

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0