5 562 лева за лечението на 9 от заразените с COVID-19 пациенти в Кърджали

5 562 лева за лечението на 9 от заразените с COVID-19 пациенти в Кърджали

В продължение на поетите ангажименти от управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), проф. д-р Петко Салчев, за пълна

В продължение на поетите ангажименти от управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), проф. д-р Петко Салчев, за пълна прозрачност в дейността на институцията, предоставяме по области данните от системата за ежедневно отчитане на НЗОК за заявените за заплащане суми от лечебните заведения за изписаните пациенти, хоспитализирани с COVID19. Това се казва в съобщение на НЗОК.
Данните в таблицата са за лечение на здравноосигурени лица (ЗОЛ) по клинични пътеки (КП).
На лечебните заведения са изплатени сумите за месеците март и април 2020 г. За 9 от случаите в област Кърджали през април и до 24 май са заявени 5 562 лева. Припомняме, че общо случаите на коронавирус в област Кърджали бяха 16.
След като бъдат обобщени данните и за м. май т.г., през юни ще се изплатят и средствата за тези дейности, посочват от НЗОК.
Според изискванията на Националния рамков договор за медицинските дейности 2020-2022 г., НЗОК е възложила на регионалните каси (РЗОК) да извършат проверка по документи за отчетените случаи.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0