5 партии влизат в парламента!

5 партии влизат в парламента!

ГЕРБ и БСП са с почти изравнена електорална подкрепа. Пет партии биха влезли в парламента, ако изборите се проведат днес - БСП, ГЕРБ

ГЕРБ и БСП са с почти изравнена електорална подкрепа. Пет партии биха влезли в парламента, ако изборите се проведат днес – БСП, ГЕРБ, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и ДПС. Това показва проучване на социологическата агенция „Маркет Линкс“ направено по поръчка на бТВ. Изследването е проведено сред 1058 лица над 18 г., в периода 18 – 26 септември 2020 г. по метода на пряко-личното интервю и онлайн анкетата.
През последните месеци с плавни темпове управляващата партия ГЕРБ губи подкрепа, докато социалистите печелят електорат, коментира социологът Добромир Живков от „Маркет Линкс“.
„Откакто започнаха протестите и се наситихме със всички скандали в публичното пространство – ГЕРБ започна да губи и се сви до своето партийно ядро. БСП успява да има прираст, но той не е съществен, не е органичен заради нещата, които предлагат на политическия пазар. По-скоро това е реакция срещу ГЕРБ“, заяви Живков.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0