5-ма от Кърджали са в болница, 100 – на домашно лечение, 200 – под карантина

5-ма от Кърджали са в болница, 100 – на домашно лечение, 200 – под карантина

Провериха лунапарковете в областния град за наличие на необходимите количества дезинфектанти   Наличие на необходими количества


Провериха лунапарковете в областния град за наличие на необходимите количества дезинфектанти

 

Наличие на необходими количества дезинфектант и спазване на  противоепидемичните мерки свързани с неразпространението на КОВИД-19, установи проверка на служители от отдел „Общинска контрола“ по разпореждане на Общински кризисен щаб на територията на трите луна-парка в Кърджали. Два от атракционите се намират на частни терени, а  само с един от тях е разположен на общински, съобщават от Общинска администрация.

„Въпреки това, собствениците на атракционите са оказали пълно съдействие на общинските служители по време на проверката“, твърди секретарят на Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса в Кърджали Димитър Разкалински.

Проверките са извършени  вчера сутринта след подадени сигнали в общинска администрация.

„Гражданите обаче не би трябвало да разчитат само на контролни проверки, в случая от страна на Общинска администрация, независимо в какъв тип обекти са те. В голяма степен  разпространението на КОВИД-19 би могло да се ограничи  със спазването на мерките от страна на  самите граждани. Разчитаме на тяхната самодисциплина, още повече, че служителите свързани с контролната дейност на общината са само трима“, подчертава Разкалински.

Извън контролната дейност, осъществявана на територията на общината, по разпореждане на Общинският кризисен щаб и към днешна дата продължават дейностите свързани с дезинфекцията на публични места. Вниманието е насочено към  спирки, детски площадки и в района на МВР, където има струпване на хора във връзка с регистрация и пререгистрация на МПС и издаване на лични документи.

Във връзка с увеличаващия се брой на  новодиагностицираните с КОВИД-19  в областта, данни на щаба  сочат, че към днешна дата настанените за лечение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ от община Кърджали са 5-ма, други 100 са на домашно лечение, а карантинираните са около 200 души.

Както вече 24rodopi.com писа, общо 21 души от областта с Ковид-19 са приети в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, 119 се лекуват у дома, АГО-то пък е под карантина.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0