Ивайла Бакалова: Бойко Борисов е изключително отмъстителен, случващото се в държавата е ужасно

24rodopi.bg/Криминале/Политика „Няколко пъти познати от близкия кръг на Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя е смело, но имам де

24rodopi.bg/Криминале/Политика

„Няколко пъти познати от близкия кръг на Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя е смело, но имам деца. За мен се притесняваха познати и идваха да ми кажат какво са чули. Били чули, че Борисов ще ни приключи рано или късно и, че е изключително отмъстителен. Той казва, че не е във властта 2 години, но това е пълна лъжа. Институциите са овладени. Той има изключително много кадри в институциите“.
Бившият модел и настоящ свидетел по делото „Барселонагейт“ Ивайла Бакалова нападна Бойко Борисов в телевизионна изява по Нова тв.
„Заплахи съм получавала и по „Барселонагейт“. Няколко пъти хора от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя е смело, но аз имам семейство, вече две деца“, заяви Бакалова в предаването „Здравей България“ и допълни, че нейни познати са чули, че „Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи”.
Това, което се случва в държавата, е ужасно и безпрецедентно. Един човек я държи като заложник на своите собствени интереси – не е един, няколко са, каза още бившата „Мис България” Ивайла Бакалова, която в сряда даде показания по делото „Барселонагейт“. Тя беше определена като ключов свидетел от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Манекенката обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си.
Бакалова сподели, че според нея в казуса има финансово престъпление. Бившата манекенка Ивайла Бакалова и ексшефът на „Лукойл България“ Валентин Златев бяха разпитани по делото „Барселонагейт“, по което прокуратурата иска имунитета на лидера на ГЕРБ. Твърди се, че Борисов е купил къща на Борислава Йовчева, която му родила дете.
„Аз в качеството си на свидетел вече не мога да кажа нищо. Казах достатъчно преди това. За мен това, което се случва в държавата е ужасно и безпрецедентно. Един човек държи държавата заложник на своите собствени интереси“, каза още Бакалова. Тя коментира, че в сряда пред прокуратурата е потвърдила всичко, което е казвала през годините.
„Прокуратурата очевидно беше дълбоко приспана по политически причини и в момента се е събудила. Може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност“, смята Бакалова. „По закон, ако кажа нещо ще съм подсъдима и ще попреча на разследването. Мисля, че има финансово престъпление. Не съм прокурор, за да кажа, нито съдия, за да съдя. Правосъдната система е много болна и всички трябва да си дадат сметка, че това не е нормално“, коментира Мис България 2001 г.
„Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо ужасно”, сподели тя. Тогава бизнесменът, с когото манекенката живее – Веселин Денков, беше задържан по обвинения, че е част от организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. По думите на Ивайла Бакалова е нямало нито един свидетел в защита на тази теза.
„Схемата е кошмарна и се започва от най-ниските нива, за да се стигне до най-високите. Как искаме хората да говорят? Тях ги е страх. Майка ми се страхува за мен”, сподели още бившият модел.

COMMENTS

WORDPRESS: 0