49% мъка и 51% сметки!? В този парламент е възможен само кабинет „Мустафа“

49% мъка и 51% сметки!? В този парламент е възможен само кабинет „Мустафа“

24rodopi.bg/Коментари/Общество  Президентът Румен Радев връчва днес втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната". Номиниран

24rodopi.bg/Коментари/Общество 

Президентът Румен Радев връчва днес втория мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната“. Номиниран за премиер от втората по численост парламентарна група е акад. Николай Денков. Той ще получи папката.

В следващите 7 дни ще видим 49% мъка и 51% сметки.

 

Кирил Петков и останалите от „Промяната“ мечтаят да се случи кабинетът „Херо Мустафа“ с министър-председател Николай Денков. Мечтаят, защото няма как в рамките на този парламент да мине стратегията на бившия премиер Кирил Петков.

 

Бойко Борисов вярва, че досегашните му ходове са възприети от българите като правилни. Че той е този, който може да спре мигрантския поток за 24 часа и да свали цените на горивата с левче, че искал на всяка цена да направи правителство, подавайки ръка към всички играчи в 48-мото Народно събрание, че… Истината е, че Борисов иска нови избори, на които да спечели около 80 депутатски кресла.

Лидерът на ГЕРБ има и кошмари – от Брюксел до Вашингтон му извиват ръцете да подкрепи третия мандат, а той се съгласява, а напролет всички минуси от експеримента се прехвърлят на ГЕРБ.

 

Мустафа Карадайъ смята, че следващите парламентарни избори ще бъдат на 26 март, а неговият отбор ще постигне забележителен резултат – над 40 депутатски мандата и почти сигурно участие в следващото правителство.

 

Костадин Костадинов от „Възраждане“ го играе „так-так“ и „бетон“. Сиреч, каквото е имало да казва, го е изрекъл и не смята да се измята.

 

Тези от „Демократична България“ просто искат тези, които им дават насоките, да командват и останалите в 48-мото НС.

 

Корнелия Нинова си е просто Корнелия Нинова. Много говореща, но и много бутаща БСП към пропастта.

 

Стефан Янев и още 11 от „Български възход“ мислят със заплатите си и катастрофиралия им обществен имидж. При нови избори „Възходът“ ще падне до 2,5%, т. е. политически труп.

Всъщност, дали с втория или третия мандат, до края на този парламент е възможен само кабинет „Херо Мустафа“.

Ние ги избираме, те ни будалкат!

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0