49 нарушения на водачи на камиони и автобуси, двама останаха без книжки!

49 нарушения на водачи на камиони и автобуси, двама останаха без книжки!

Приключи специализираната операция на Пътна полиция за засилени проверки на товарните автомобили и автобусите, съобщиха от Областната д

Приключи специализираната операция на Пътна полиция за засилени проверки на товарните автомобили и автобусите, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Акценти по време на акцията са били спазване на разрешената максимална скорост за движение, контрол за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици от водачите, използване на обезопасителни системи, техническа изправност на моторните превозни средства, превоз на неукрепени товари, което е рисков фактор за пътнотранспортни произшествия. В операцията, която се проведе на територията на всички държави членки на европейската мрежа ROADPOL, участват сили на Пътна полиция и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Проверките в област Кърджали бяха извършени от 12 октомври до 18 октомври. Общо проверените товарни коли и автобуси са 205. Констатирани са 22 случая на управление с превишена скорост и още 27 нарушения, свързани с техническа изправност, редовност на документите на водачи и други текстове по ЗДвП. Отнети са били 2 свидетелства за правоуправление на МПС. В хода на операцията са били връчени 23 електронни фиша.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0