480 служители на МВР в охраната на изборния ден

480 служители на МВР в охраната на изборния ден

В нормална обстановка започна изборният ден в област Кърджали. Около 480 служители на ОД на МВР, РДПБЗН, Зоналното жандармерийско управление и

В нормална обстановка започна изборният ден в област Кърджали. Около 480 служители на ОД на МВР, РДПБЗН, Зоналното жандармерийско управление и Гранична полиция са включени в охраната на обществения ред и на изборните секции, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Изборен щаб в Областната дирекция ще контролира и координира действията на полицейските сили, възложени им от закона в изборния ден.

Сектор „Български документи за самоличност“ и паспортните звена в Районните управления ще работят днес от 8,30 часа до 19,30 часа и ще издават удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават лична карта. За да получат такова удостоверение, гражданите ще трябва да подадат заявление за издаване на лична карта. През последната седмица в сектор „БДС“ са били обслужени 2444 жители на областта, издадени са били 1134 лични карти, 1813 паспорта и 39 удостоверения за гласуване.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0