48 души от цеха в Доспат са заразени с коронавирус!

48 души от цеха в Доспат са заразени с коронавирус!

173 проби от персонала на предприятие в Доспат са били взети в неделния ден. 48 от тях са положителни, пишат колегите от 24smolian.c

173 проби от персонала на предприятие в Доспат са били взети в неделния ден. 48 от тях са положителни, пишат колегите от 24smolian.com.
„Информацията получихме  преди броени минути и тепърва ще станат ясни населените места на хората“, съобщи директорът на Здравната инспекция в Смолян д-р Мими Кубатева. Предприятието ще бъде затворено, а заразените с Ковид-19 и близките им ще бъдат поставени под карантина. „Ще предприемем и други мерки срещу разпространението на заразата. В предприятието е извършена дезинфекция. Засега може да се каже, че заразата тръгва от Сърница. В предпритието в Доспат работят около 220 работници. Висок е броят на положителните, които са заразени“, коментира и областният управител Недялко Славов.
Проблемът в Доспат е от 3 юни. Тогава в РЗИ-Смолян е получена информация за хоспитализирана пациентка в МБАЛ-Гоце Делчев, положителна за Covid-19, с диагноза пневмония, на 55г. от с. Любча, община Доспат. Изследванията на контактните й в семейството са отрицатeлни за вируса, което насочва като възможен източник работното й място. Жената работи в предприятието в Доспат, в цех с 50 работници, от околните села, включително и с. Сърница. Взетите им проби за ПСР изследване показват, че има 2 положителни. Жена от с. Сърница, предадена на РЗИ-Пазарджик и жена на 47г. от с. Барутин, община Доспат, без оплаквания.  
24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0