24rodopi.bg/Общество „Закарай ме до София, ще ти дам 2 000 евро!“. Оферти от страна на афганистанци към родопчани на пазара в турския град Одрин. „

24rodopi.bg/Общество

„Закарай ме до София, ще ти дам 2 000 евро!“.

Оферти от страна на афганистанци към родопчани на пазара в турския град Одрин.
„Ще мина сам границата, ти само ме чакай от другата страна. Закарай ме до вашата столица. Ще ти дам хиляди“, казва афганистанец на кърджалиец на бензиностанция в турския град.
„Отидох да купувам стока на пазара. Заредих и гориво. Там бензинджията, афганистанец, ми направи тази оферта. На десет метра имаше бус на жандармерията. Казах му, че ще го издам какви предложения прави. Рече, че не му пука, от 6 години бил в Турция и искал да ходи в Европа. Ние сме били в криза и пари няма да откажем“, разкри пред екип на 24rodopi.com кърджалиец, който е получил оферта от бежанец за нелегален трафик.
Стотици са мигрантите в най-близкия до границата ни голям турски град, които отправят подобни предложения, посочиха за медията ни отлично запознати.
В неделя Прокуратурата образува досъдебно производство за причиняване на катастрофа по непредпазливост, при която е загинало едно лице и са причинени телесни повреди на повече. Микробус се е ударил в крайпътна мантинела на автомагистрала „Тракия“.
В превозното средство са пътували 45 чужденци от Афганистан, всички мъже. Един от тях е загинал, а 32-ма са откарани в болница. Издирва се водачът, който също е чужд гражданин. Според свидетелски показания той е пакистанец.

COMMENTS

WORDPRESS: 0