46 нарушения на пътя – един пиян водач, дама кара без книжка

46 нарушения на пътя – един пиян водач, дама кара без книжка

89 моторни превозни средства и 129 лица са били проверени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Джебел, съобщиха от по

89 моторни превозни средства и 129 лица са били проверени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Джебел, съобщиха от полицията. 46 са констатираните нарушения, съставени са 4 акта и 15 фиша по ЗДвП, заснети са били 27 клипа за превишена скорост.

Бързо производство е образувано в РУ-Джебел за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, съобщиха от полицията. Около 21 часа във вторник за проверка в града полицейски служители спрели „Фолксваген“, управляван от 43-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 2,55 промила. Отказана е била кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Неправоспособен водач бил засечен в Кърджали, съобщиха от полицията. При проверка на лек автомобил „Опел“ в областния град пътни полицаи установили, че 41-годишната жена, управлявала колата, не притежава шофьорска книжка. При направена справка станало ясно, че тя вече е била наказвана по административен ред за това нарушение и в едногодишен срок го извършва повторно.  Проверката по случая е по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0