42-ма на изпит – 42 немски дипломи в Езиковата

42-ма на изпит – 42 немски дипломи в Езиковата

През месец ноември м.г. се проведоха ежегодните изпити за дванадесетокласниците от немските паралелки на ЕГ „Христо Ботев”,

През месец ноември м.г. се проведоха ежегодните изпити за дванадесетокласниците от немските паралелки на ЕГ „Христо Ботев”, обучаващи се по програма за придобиване на Немска езикова диплома (DSD) на Културното министерство на Република Германия. През месец март гимназията получи радостната новина, че всички 42 ученици са положили успешно изпита, което им отваря вратите на най-престижните висши учебни заведения в немскоговорящите страни. Отличните постижения ни изпълват с гордост, удовлетворение от свършената работа, вяра в тяхната бъдеща успешна  реализация и конкурентоспособност. В началото на своя професионален път, устремени към бъдещето с мечти и надежди, те знаят, че владеенето на чужд език им предоставя многобройни възможности. ЕГ „Христо Ботев” многократно е доказала, че има установени традиции в изучаването на немски език и винаги се радва на високи постижения в тази област.

Отличните резултати показват, че когато и двете страни гледат в една посока, когато са уверени, всеотдайни, постоянни и последователни, то тогава и успехът е гарантиран. И  не е случайно, че за добрата екипна работа и високите постижения, училището получи специални поздравления от  г-н Бухолц, консултант и координатор за немски език за България и г-н Щендер – областен координатор по немски език. Те изказаха задоволство от постигнатите резултати, които според тях нареждат гимназията в ранглистата на най-добрите училища в света, обучаващи ученици по програмата за Немска езикова диплома.   

ЕГ „Христо Ботев” за пореден път доказа, че е  институция-образец за качествено образование и професионализъм, отлична школа за младите хора, които тепърва ще търсят своята бъдеща професионална реализация.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0