42-ма в дуално обучение и… „По пътя на електрическия ток“

42-ма в дуално обучение и… „По пътя на електрическия ток“

EVN откри учебна стена „По пътя на електрическия ток“ в ПГЕЕ "Капитан Петко Войвода" в Кърджали. Компанията и училището

EVN откри учебна стена „По пътя на електрическия ток“ в ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода“ в Кърджали. Компанията и училището си партнират в дуалното обучение в сферата на електротехниката
Новата учебна стена бе официално открита на първия учебен ден. Тя представя пътя на електрическата енергия – производство, пренос и разпределение. Toва е поредната учебна стена, открита от EVN. Други такива има също и в професионални гимназии в Пловдив, Бургас и Ямбол.
EVN и ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода“ си сътрудничат от няколко години в дуалното обучение на ученици. В рамките на сътрудничеството между компанията и училището се подготвят кадри за професионалното им развитие в сферата на електротехниката. Общо 42 ученици от гимназията се обучават във форма на дуално обучение.
На церемонията присъстваха инж. Антоанета Сендова, директор на ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода“, Никола Чанев, областен управител на Кърджали, Веселин Господинов, ръководител Клиентски енергоцентър Кърджали на Електроразпределение Юг (част от EVN) и др.
24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: