400 ловци думнаха 240 диви прасета и после…

400 ловци думнаха 240 диви прасета и после…

400 авджии, 240 думнати глигани-това е отчетът на ловния сезон в Ардино. „При план за отстрел на 216 броя диви свине, ние

400 авджии, 240 думнати глигани-това е отчетът на ловния сезон в Ардино.
„При план за отстрел на 216 броя диви свине, ние сме отстреляли 240. Искам да благодаря на всички председатели, отговорници и ловци, че при организирането на ловните излети не бяха допуснати инциденти. Благодаря ви, че бяхте примерни и отговорни. Нека да си пожелаем и много наслука през новия сезон!“. Това заяви шефът на ловното дружество „Бели брези“ в Ардино Шахин Байрамов на традиционния отчет с авджийски купон в края на ловната кампания в региона, който бе уважен от общинския кмет.
Кметът на Ардино инж. Изет Шабан пожела здраве и слука на ловците и риболовците. „Разбрах, че изминалият ловен сезон е бил успешен и ползотворен. Ловът е отговорност към природата и животните. Надявам се, следващият сезон да бъде още по- добър“, заяви инж. Изет Шабан.
Най-много диви прасета и хишници през сезона е ударил дружинка „Ардино 2“ с председател Сергей Арнаудов – 67 броя прасета и 4 броя лисици, на второ място са ловците от Млечино  с председател Акиф Местан, а на трето Бял извор с председател Митко Илиев. Ловна дружинка „Ардино 1“ спечели приза за най-добри природозащитници.
Сдружение „Бели брези“ обединява около 400 ловци, разпределени в шест дружинки – „Ардино 1“, „Ардино 2“, Бял извор“, „Млечино“, „Ленище“ и „Русалско“. 
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0